Bordeaux och Marseille till Europa League

Det blev maximal utdelning för de franska lagen i kvalet till de Europeiska cuperna. I kväll kvalade nämligen både Bordeaux och Marseille in till gruppspelet i Europa League.

Det var stor dramatik som utspelade sig på Stade Chaban-Delmas i Bordeaux i kväll. Det första mötet mellan Bordeaux och Röda stjärnan slutade mållöst i Belgrad för en vecka sedan. 0-0 skulle alltså innebära förlängning och eventuellt straffar. Det skulle dock visas sig bli en allt annat än en mållös historia…

På övertid i första halvlek tog bortalaget Röda stjärna ledningen genom Mladenovic, och i det läget var det rejäl uppförsbacke för fransmännen. Även 1-1 skulle ju nämligen räcka för Röda stjärnan och Bordeaux var nu tvungen att göra två mål för att vända på steken. Och det var precis vad man gjorde. I den andra halvleken tog nämligen Bordeaux över och gjorde 1-1 genom Gouffran och med lite knappt 20 minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde Jussie 2-1 målet som länge såg ut att bil matchavgörande.

Men i matchminut 90 hände det. Röda stjärnan kvitterade till 2-2 och var vidare till gruppspelet i Champions League. Endast stopptiden återstod och Bordeaux var redan uträknade. Men detta var kvällen då allt kunde hända och i den tredje tilläggsminuten fick fransmännen straff som Gouffran satte och såg till att det till slut – trots allt – blev Bordeaux som fick spela vidare i Europa League.

Marseilles möte med Sheriff Tiraspol slutade mållöst vilket innebär att målet på bortaplan avgjorde. Marseille gick alltså vidare med totalt 1-0.