Pyrrhusseger för PSG?

Det blev seger för Paris Saint-Germain i det första mötet mot Valencia och de kommer att spela returen på Parc des Princes med en 2-1-ledning i ryggen. Två bortamål är bra, men med tanke på hur matchen såg ut så borde faktiskt PSG har gjort ytterligare något mål. De var det klart bättre laget och skapade förutom målen flera riktigt bra målchanser.

Det mesta av eftersnacket handlade dock om en händelse som inträffade med ca 1 minut kvar av matchen. Zlatan Ibrahimovic blev av med bollen nere vid höger offensiv hörnflagga. När han skulle ta tillbaka den lyfte han oförsiktigt på sulan och linjemannen uppfattade det tydligen som ett ”överfall” och följaktligen visade huvuddomaren det röda kortet direkt.

Efter att repriserna rullat i TV massor av gånger så kan vi konstatera att utvisningen var otroligt hårt dömd. Möjligen kunde det vara ett gult kort på grund av viss vårdslöshet med dobbarna, men reprisen visar ganska tydligt att han inte träffar valenciaspelarens ben.

Hur som helst så kommer Zlatan att vara avstängd i returmötet hemma i Paris, vilket åtminstone med svenska ögon är mycket tråkigt. Vilken betydelse det kommer att få för utgången i den här åttondelsfinalen återstår att se, men att det är negativt för PSG råder det så klart ingen tvekan om.

Var det utvisning eller inte? Döm själv: Här är situationen. Lämna gärna en kommentar med din åsikt!

Valencia-Paris SG, 1-2

Målskyttar:
0-1 Lavezzi (10)
0-2 Pastore (43)
1-2 Rami (90)

Kommentarerna är stängda för denna post.