Snöpligt uttåg för PSG ur Champions League

Vi kan än en gång konstatera att det inte riktigt vill sig för Paris Saint-Germain när de ska mäta sig med de riktigt stora i Europa. Det blev en svidande bortaförlust mot Chelsea i Zlatan Ibrahimovics frånvaro och trots det mycket fina utgångsläget blev de respass för de regerande franska mästarna. Chelsea är nu klara för semifinal efter totalt 3-3 i dubbelmötet, men med ett av målen gjorda på bortaplan.

Det verkar vila lite av en förbannelse över PSG när det gäller Champions League. Efter det första mötet på Parc des Princess såg det väldigt, väldigt bra ut. Det sena 3-1 målet såg också länge ut att bli utslagsgivande och för första gången i storsatsande PSG´s historia skulle det bli semifinal i prestigefyllda Champions League. Men Chelsea ville annorlunda och med bara minuter kvar av returmötet i London avgjorde Demba Ba med sitt 2-0-mål.

Zlatan var som bekant inte med i laguppställningen efter sin lårskada i det första mötet. Edison Cavani skulle på förhand vara den spelare som skulle axla Ibras mantel, men att döma av reaktionerna i fransk press var han väldigt långt ifrån att lyckas med den bedriften. PSG led uppenbarligen av frånvaron av sin stora fixstjärna. Men när allt kommer till kritan så räckte de inte till. Champions League handlar om att vara bra på rätt dagar, även om alla spelare inte finns tillgängliga. Chelsea var bättre på det.

Den här gången också.

Kommentarerna är stängda för denna post.