Beckham till PSG!

Skärmavbild 2013-01-31 kl. 17.38.23
Bild från den livesända presskonferensen.

Det dröjde till transferfönstrets allra sista dag, men till slut kom den. Bomben. David Beckham har skrivit på för 5 månader i Paris Saint-Germain och presenterades för den samlade mediakåren på en presskonferens på torsdagskvällen. Enligt uppgift hade Beckham anbud från 11 europeiska klubbar.

Det har redan spekulerats om anledningen till den spektakulära värvningen. Handlar det om PR och tröjförsäljning? Eller är det Beckhams fotbollsmässiga kvaliteter som har väckt PSG:s intresse? Naturligtvis handlar det först och främst om det förstnämnda. Becks är alltså 37 år och hade han haft ett svagare varumärke hade med all sannolikhet värvningen aldrig genomförts.

Vi kommer säkert få se några patenterade bananfrisparkar från Beckhams känsliga fot i Ligue 1. Intresset för fransk fotboll kommer helt garanterat att öka, vilket så klart är trevligt. Fotbollsmässigt är det dock tveksamt om Beckham kommer att tillföra speciellt mycket till PSG:s spel. Visst, han är en begåvad fotbollsspelare – men det är några år sedan han var på topp. Hur som helst så kommer det bli mycket spännande att följa hans framfart i Ligue 1 och kanske blir det nu så att Zlatan inte självklart kommer att stå i centrum för medias intresse, vilket också är en intressant aspekt…

Skärmavbild 2013-01-31 kl. 17.42.54
David Beckham. Bild från presskonferensen.

Beckham kommer närmast från amerikanska MLS-klubben Los Angeles Galaxy som han nu alltså lämnar på utgående kontrakt. Under sin amerikanska sejour har Becks varit utlånad till Milan vid ett par tillfällen. Beckham slog igenom i Manchester United och representerade också Real Madrid innan han lämnade den europeiska fotbollen för att prova lyckan i USA. Han var under många år landslagskapten och har gjort över 100 landskamper för sitt England.

I dag står det också klart att PSG lånar ut den unge mittfältaren Rabiot till Toulouse.

Kommentarerna är stängda för denna post.