Dålig start för PSG

Precis som i seriepremiären i höstas så slutade kvällens möte mellan Paris Saint-Germain mållöst. PSG spelade större delen av matchen med en man mindre på planen eftersom Thiago Motta fick rött kort redan i den första halvleken. I början av den andra halvleken tvingades lagkaptenen Thiago Silva att utgå på grund av skada.

Julvilan verkar inte ha kommit speciellt lägligt för PSG som innan jul plockade en rad raka trepoängare, bland annat i toppmötet mot Lyon. Spelet vi han vänja oss vid innan jul ville inte riktigt infinna sig och laget svarade för en ganska tafatt insats ikväll inför hemmapubliken på Parc des Princes.

PSG skapade några farligheter i andra halvlek. Bland annat var Zlatan framme och försökta chippa bollen över den utrusande Ajacciomålvakten som dock skickligt lyckades avvärja avslutet.

Värt att notera i övrigt var att Lucas Moura, nyförvärvet från Brasilien gjorde seriedebut för PSG.

0-0 mot ett lag som Ajaccio duger naturligtvis inte om Paris SG ska ta hem seriesegern. Marseille och Lyon ligger strax bakom och flåsar dem i nacken och det gäller att inte släppa några onödiga poäng i från sig. Två poäng av sex möjliga mot Ajaccio kan komma att visa sig ödesdigert när vi summerar tabellen i slutet av säsongen.

Kvällens andra match från Ligue 1, Saint Etienne-Toulouse slutade också den oavgjort. Slutresultatet skrevs till 2-2 efter att hemmalaget kvitterat genom Mollo i den andra halvleken.

Kommentarerna är stängda för denna post.