Lille till Champions League

Det satt långt inne, men efter förlängning lyckades Lille vända 0-1-underläget mot FC Köpenhamn och kvalificera sig för gruppspelet i Champions League.

Köpenhamn kom till start på Stadium Lille-Métropole med en 1-0-ledning i ryggen efter matchen på Parken i förra veckan. Det såg länge ut som om FCK skulle lyckas stå emot fransmännen som hela tiden kändes som det starkare laget. I första halvleks absoluta slutskede kom dock det förlösande målet för Lille, genom Digne, som innebar att det var kvitterat i dubbelmötet.

Det blev sen inga ytterligare mål under ordinarie matchtid, men i den första förlängningskvarten kunde Lille avgöra genom en välplacerad nick av de Melo som Johan Wiland i FCK-målet inte kunde nå.

Förutom Lille så är även Montpellier och Paris SG sedan tidigare klara för gruppspelet i Champions League.

I morgon torsdag lottas gruppspelet och det ska blir ytterst intressant att se i vilka grupper de franska lagen hamnar i. En sak är dock säker – det kommer att bli tufft motstånd. Samtliga franska lag befinner sig nämligen i de lägre seedningsgrupperna (Lille och PSG i grupp 3, och Montpellier i grupp 4), vilket innebär att de kommer att få åtminstone två lag av absolut europeisk toppklass i gruppen. Nu börjar Champions League på riktigt!

Publicerad i kategorin: Lille

Kommentarerna är stängda för denna post.