Lyon rycker i toppen

Lyon vann toppmötet mot Saint-Etienne på bortaplan i helgen och eftersom Marseille samtidigt föll med klara 3-0 hemma mot Lorient utökade de serieledningen till fem poäng. PSG vann ju redan i lördags sin match mot Evian och är därmed ny tvåa.

Efter Lyon är det extremt jämt i toppen och bara sex poäng skiljer mellan andraplacerade PSG och Nice på tionde plats. Ett par dåliga matcher i följd kan alltså få ganska stora konsekvenser rent placeringsmässigt just nu.

Lyon möter tabelljumbon Nancy i nästa omgång och lär ta tre nya friska poäng. Flera av de jagande lagen har betydlig tuffare matcher att se fram emot, bland annat möter PSG femteplacerade Valeciennes på bortaplan senare idag.

Vi ser fram emot en spännande fortsättning på toppstriden. Varje match är viktig i det här skedet av serien och ett försprång nu kan få stor betydelse framöver. Frågan är om PSG och company har råd att släppa iväg Lyon mer? Försprånget är alltså redan fem poäng och det gäller nog för de jagande att plocka tre poäng om inte avståndet ska öka ytterligare.

På söndag är det dags för toppmöte mellan Paris SG och Lyon – och vi behöver väl inte tala om hur viktig den matchen är va?

Publicerad i kategorin: Lyon

Kommentarerna är stängda för denna post.