Marseille mot Europa League

I playoff-spelet till Europa League bortaslog i kväll Olympique Marseille moldaviska FC Sheriff Tiraspol med 1-2 efter två mål av Jordan Ayew.

Marseille tog tidigt ledningen i matchen men en kvart innan halvtidsvilan kunde Sheriff kvittera genom Pajovic. Tidigt i den andra halvleken avgjorde fransmännen med ytterligare ett mål av Ayew.

Med två bortamål i ryggen ser det mycket bra ut för OM inför returen hemma på Stade Velodrome i nästa vecka. Segraren i dubbelmötet är klar för gruppspelet i Europa League. Dessförinnan, redan på söndag, väntar bortamatch i ligan mot regerande mästarna Montpellier för Marseille.

I skrivande stund spelar Bordeaux mot Röda Stjärnan i Belgrad, och även där står en gruppspelsplats i Europa League på plats.

Lille kvalar ju som bekant till Champions League (mot FC Köpenhamn), medan fjolårets etta och tvåa Montpellier och PSG går direkt in i gruppspelet i Champions League. I bästa fall kan det alltså bli hela fem franska lag som tar sig till gruppspelsfasen i de europeiska cuperna.

Kommentarerna är stängda för denna post.