PSG-seger efter nytt mål av Ibrahimovic

Det blev till slut seger för Paris Saint-Germain mot Bastia. Efter en mållös första halvlek så spräckte Menez nollan i den 56:e matchminuten och strax därefter var det dags igen. Lucas Moura drogs ner precis i utkanten av straffområdet och en nyinbytt Zlatan Ibrahimovic stegade fram mot straffpunkten…

Svensken gjorde inget misstag från 11 meter utan prickade in sitt 21:a mål för säsongen. Bastia reducerade förvisso till 2-1 med ca fem minuter kvar att spela, men i den sista ordinarie matchminuten slog Lavezzi definitivt den sista spiken i Bastia-kistan med sitt 3-1-mål.

PSG leder nu Ligue 1 hela sex poäng för Lyon och nio före Marseille. Vi ska dock inte glömma bort att de har en match mer spelad och de båda sistnämnda har chansen att knapra in på försprånget när de på söndag spelar sina matcher i den 24:e omgången.

Värt att notera är att PSG:s åtta matcher långa ”hålla-nollan-svit” i ligan alltså sprack ikväll. Den varade i över två månader.

Närmast väntar nu alltså en betydligt större utmaning för PSG och det gäller nu att på allvar försöka ladda batterierna. På tisdag är det nämligen dags för åttondelsfinal i Champions League mot Valencia på bortaplan i Spanien. Visserligen kunde Paris SG ha fått betydligt tuffare motstånd än den spanska ligasexan, men det kommer inte att bli någon lätt uppgift. Alla lag på det här nivån är bra och det räcker med att ha en dåligt dag på jobbet så är man ute ur leken.

Vi återkommer givetvis med rapporter både inför och efter Champions League-matchen på tisdag. Men innan dess kan ni faktiskt njuta av hela nio ytterligare matcher från Ligue 1 och både Marseille och Lyon är som sagt i elden på söndag.