Ligue 1: Tankar inför helgen

Det drar ihop sig mot helg och det är dags för ännu en omgång i vår favoritliga, Ligue 1. Det är bra spridning på kvalitetsmatcherna och den inbitne älskaren av fransk fotboll kan njuta av fina matcher såväl på fredag som lördag och söndag.

På fredag ska Lyon, som ju tappade serieledningen i förra omgången försöka rädda äran genom att besegra Valenciennes på bortaplan. De ligger först på elfte plats i tabellen men är ett helt OK hemmalag och har faktiskt bara förlorat en enda match i sin egen borg den här säsongen.

Även Marseille har bortamatch och ska på lördag försöka rå på Kim Källströms och Andreas Isakssons gamla klubb, femteplacerade Rennes. De är till skillnad från Valenciennes inget vidare hemmalag. De tillhör den här säsongen den ovanliga skaran av lag som plockar mer poäng på resande fot än på sin egen hemmaarena. De är hur som helst ett bra lag och räkna inte med någon promenadseger för Lyon.

Serieledande Paris Saint-Germain lirar hemma mot Champions League-laget Lille på söndag. Lille har två segrar på elva bortamatcher och det är en starkt bidragande orsak till att de inte befinner sig högre upp i tabellen än på en föga smickrande tiondeplats. Det är dock inte bara i toppstriden som tabellen är jämn. Lille har faktiskt bara fem poäng upp till Nice som just nu innehar den åtråvärda fjärdeplatsen som innebär spel i Europa nästa säsong.

Här är hela helgens spelschema och samtliga TV-tider från Ligue 1. Vi hoppas att du ser fram emot det lika mycket som vi!

Fredag 25 januari
Valenciennes- Lyon (kanal: TV4 Sport Xtra, kl. 20.30)

Lördag 26 januari
Rennes – Marseille (kanal: TV4 Sport, kl. 17.00)
Reims – Toulouse
Montpellier – Sochaux (kanal: TV4 Sport, kl. 20.30)
Nancy – Lorient
Troyes – Brest
Evian – Ajaccio

Söndag 27 januari
Saint-Etienne – Bastia (kanal: TV4 Sport, kl. 14.00)
Nice – Bordeaux (kanal: TV4 Sport Xtra, kl. 17.00)
Paris SG – Lille (kanal: TV4 Sport, kl. 21.00)

Kommentarerna är stängda för denna post.